Så opbragt dagen, hvor vi kunne høste honning for første gang.
Det er lidt spændende, for vi har været uden dronning i laaang tid, og det betyder at stadet har manglet bier, og derfor slet ikke har haft den honningproduktion som ville være normalt for stadet.
3 sølle tavler med honning blev det til. Men lidt har, som bekendt, også ret, og vi har brug for øvelsen. Så de 3 tavler blev skåret ud, og lagt i pressen. Det så nu ok ud i tappespanden, men den var jo altså på ingen måde fuld.
Normalt skal forårshonningen “røres”, som det hedder. For raps i honning er så fuld af sukker, at honningen krystalliserer på kort tid og bliver hård. - Men altså vi får jo hurtigt spist den honning, så de ryger direkte på glas. Så spiser vi den, giver et glas til naboerne og familien og så er det spist. - men der var alligevel 6 kg. og honningen smagte helt igennem vidunderligt.
Når man presser honning, så går vokstavlerne tabt og bliver til store voks klumper, som senere skal valses til plader, som jeg så sætter ned i stadet igen.
0 kommentarer