lille honningebi

Den Gode Honning

lille honningebi

Den Gode Honning

Honning løber ud af pressen
I katagorien: Honningehøst

Vores første høst

af | jun 13, 2022

Så opbragt dagen, hvor vi kunne høste honning for første gang. 

Det er lidt spæn­den­de, for vi har været uden dron­ning i laaang tid, og det bety­der at stadet har mang­let bier, og derfor slet ikke har haft den honning­pro­duk­tion som ville være normalt for stadet. 

3 sølle tavler med honning blev det til. Men lidt har, som bekendt, også ret, og vi har brug for øvel­sen. Så de 3 tavler blev skåret ud, og lagt i pres­sen. Det så nu ok ud i tappe­s­pan­den, men den var jo altså på ingen måde fuld. 

Normalt skal forårs­hon­nin­gen “røres”, som det hedder. For raps i honning er så fuld af sukker, at honnin­gen krystal­li­se­rer på kort tid og bliver hård. - Men altså vi får jo hurtigt spist den honning, så de ryger direk­te på glas. Så spiser vi den, giver et glas til nabo­er­ne og fami­li­en og så er det spist. - men der var alli­ge­vel 6 kg. og honnin­gen smagte helt igen­nem vidunderligt. 

Når man pres­ser honning, så går vokstav­ler­ne tabt og bliver til store voks klum­per, som senere skal valses til plader, som jeg så sætter ned i stadet igen. 

Rela­te­re­de artikler
Honnin­ge­høst i Andelslands­by­en Nyvang 
Vokssmeltning

Holbæk og omegn biav­ler­for­e­ning har til huse i Andelslands­by­en Nyvang. Der er klubhu­set, og den store bigård. Medlem­mer­ne i klub­ben Read more

Pres­set honning 

Høsting af honning er en central del af biavl, og der er mange måder at gøre det på. En af Read more

Forårs­hø­sten 2023 
Honning presse

I år høste­de vi vores honning på grund­lovs­dag. Raps­mar­ker­ne er nu mere grønne end gule, så det træk er på Read more

Forårs­hon­ning skal røres 

Når honnin­gen er høstet, står den i føde­va­rer spande indtil den er klar til at blive tappet. de første 12 Read more

0 kommentarer